Hírek

A sportközpont terveiről egyeztettek

A Fertő Part beruházás keretében megvalósuló szabadtéri és fedett sportközpont terveiről egyeztetett Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere és Kárpáti Béla, a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezetője.

 

A találkozón az alpolgármester elmondta, hogy olyan központ kialakítása a cél, amelyet a versenysportolók, valamint a hobbi és szabadidő sportolók is egyaránt használhatnak majd. A tervek részletes egyeztetése után kialakításra került a végleges pályarendezés, az ebben rögzítettek szerint a megépülő sportközpont a lehető legszélesebb körnek fog lehetőséget nyújtani az aktív kikapcsolódásra, emellett a versenyekre történő felkészüléseket is segíteni tudja majd.

A sportközpont szabadtéri és fedett részei az alábbiakat tartalmazzák majd:

  • Kültéri kosárlabdapályák segítik majd a Sopronban legnagyobb utánpótlásbázissal rendelkező kosárlabda egyesületek munkáját és edzőtáborozásait. Emellett a korábban oly népszerű városi streetball kupák felélesztésére is kiváló helyszín lehet a Fertő Part.
  • Télen-nyáron használható focipályán gyakorolhatnak a környékbeli települések focicsapatai és utánpótlás sportolói.
  • Három teniszpálya is helyet kap a létesítményben, így a nagymúltú soproni teniszélet új helyszínnel gazdagodhat. Sok-sok teniszező kisgyermek nyári táborozását teheti tartalmassá ez a lehetőség.

  • Egy mintegy másfél km hosszú futókör is épül a sportközpont körül.
  • A létesítmény fedett része kiszolgáló egységként is funkcionál majd, itt lesznek az öltözők, zuhanyzók, mosdók, emellett a mozogni vágyók a beltéri fallabda pályát és az egybenyitható nagy termet is igénybe vehetik. A Sopronban működő 87 sportszervezet közül sokan színesíthetik edzéseiket, táboraikat ezen a helyen.
  • A hagyományos strandsportok kedvelőit pedig strandröplabda és strandfoci pálya is várja majd a Fertő Parton.
Betűméret
Kontraszt