Megújul a korábbi vízitelep és ökocentrum is épül

Az építési munkálatok nem zavarják a madarakat a mindennapi életükben. Pont azért, mert megszokták ezt az emberi környezetet. Erről és a természetvédelmi monitoring további tapasztalatairól is beszélt a Kossuth Rádió műsorában Dr. Kalmár Sándor, ornitológus.

Ökopark

Hét kérdés a Fertő tavi beruházásról

Körbebetonozás, fecskeirtás, óriási szálloda a nemzeti park közepén? A mandiner.hu cikke összegyűjtötte a Fertő tavi beruházással kapcsolatos leggyakoribb kérdések hiteles és valós válaszait.

A Kék bolygó podcastben a beruházásról volt szó

A Fertő Part fejlesztésről beszélgetett Áder János köztársasági elnök a Kék bolygó című podcastjának április 25-én megjelent adásában Kárpáti Bélával, a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatójával.

Állami elismerésben részesült Bárdi Pál

Elismerték Dr. Bárdi Pál, a Fertő Part fejlesztés vízépítési munkáinak irányító tervezőjének munkásságát. Gratulálunk neki az elismeréshez és köszönjük munkáját!

Dinamikus turisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő térségben

A folyamatos beruházások révén komplex turisztikai desztinációvá alakul a Sorpon-Fertő térség – erről is beszélt Kárpáti Béla a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Sopronmédia adásában.

Arányos beruházás

A fejlesztés egyaránt szolgálja a turizmust és a Fertő értékeinek megőrzését- véli Szarka László Csaba, az MTA rendes tagja .

Szakmai szemmel a beruházásról

Szarka László Csaba geofizikus-mérnöknek, az MTA rendes tagjának szakmai véleménycikkét hozta le a Magyar Hírlap. A tényalapú, részletes, átfogó anyag jó áttekintést ad arról, miről is szól a beruházás, és több kritikára is választ ad.

Színfalak mögött

Lehull a lepel a Fertő-tavi turisztikai beruházás kritikusairól. Átfogó cikk jelent meg a beruházásról a pestisracok.hu-n.

Strand

Európában a Fertó-parton

A beruházásról közölt hosszabb cikket a Demokrata hetilap és a demokrata.hu. Érdemes elolvasni!

Betűméret
Kontraszt