Osztrák – magyar egyeztetést tartottak

Mintegy tizenöt fős, magyar és osztrák résztvevőkből álló szakmai delegáció járta be a Fertő Part beruházás területét. Az eseményen elhangzott: fontos a két ország közti együttműködés fenntartása és a világörökségi kérdések közös megválaszolása.

Elárasztották vízzel az új északi kikötőt

Több látványos munkafolyamat is zajlik ezekben a hetekben a beruházás területén. A már korábban elkészült új északi kikötőt elárasztották vízzel, emellett gőzerővel halad a közműrendszer kiépítése és az Ökopark is kezdi elnyerni a terv szerinti képét.

Úszóműről verik a cölöpöket a Fertő – parton

Javában tart a fejlesztés déli részén lévő vitorlás- és horgászcsónak kikötők védőmólóinak kialakítása, melyek célja megvédeni a kikötöben elhelyezésre kerülő hajókat és csónakokat a széltől és a hullámok káros hatásától.

Egyeztetés a borászokkal a Fehér út állapotáról

A fejlesztő cég vezetője és a borászok közti megbeszélésen elhangzott, hogy a Fehér utat a nagyberuházás befejezése után teljesen helyreállítják, így jobb állapotban lesz, mint a munkálatok megkezdése előtt volt.

Miniszteri látogatás a Fertő Parton

A beruházás a gazdaság élénkítését és a közösségi élet újraindítását is szolgálja majd! Szükség van erre a beruházásra, hogy a tó magyar oldalán is lehessen pihenni fogalmazott Nagy István, agrárminiszter.