Strand

Már az 1900-as évek elején is volt fürdőház a Fertő tavon

Megszokhattuk, hogy bizonyos érdekcsoportok és körök folyamatosan kritizálják a közösség számára készülő Fertó Part beruházást. Újabban a fejlesztés részeként megépülő Fürdőházat is támadják. Pedig az ilyen épületeknek komoly múltja van a tavon. Az 1900-as évek elejéről egy korabeli képeslapon és Sopron Vármegye térképén is említik, illetve megjelenítik a Fertő tavi fürdőházat.

Vizes élőhelyek világnapja

1971-ben ezen a napon írták alá a Ramsari Egyezmény néven ismertté vált nemzetközi megállapodást a vizes élőhelyek, elsősorban az ott élő madárvilág védelme érdekében. A jeles nap alkalmából érdemes áttekinteni hogyan is kapcsolódik ez az egyezmény a Fertő tóhoz.

Az alkotás motiválja

Fa Nándor vállalkozása építi a Fertő-part északi kikötőjét. Nemrégiben meg is kezdődtek a munkálatok.

Osztrák – magyar egyeztetést tartottak

Mintegy tizenöt fős, magyar és osztrák résztvevőkből álló szakmai delegáció járta be a Fertő Part beruházás területét. Az eseményen elhangzott: fontos a két ország közti együttműködés fenntartása és a világörökségi kérdések közös megválaszolása.

Elárasztották vízzel az új északi kikötőt

Több látványos munkafolyamat is zajlik ezekben a hetekben a beruházás területén. A már korábban elkészült új északi kikötőt elárasztották vízzel, emellett gőzerővel halad a közműrendszer kiépítése és az Ökopark is kezdi elnyerni a terv szerinti képét.

Úszóműről verik a cölöpöket a Fertő – parton

Javában tart a fejlesztés déli részén lévő vitorlás- és horgászcsónak kikötők védőmólóinak kialakítása, melyek célja megvédeni a kikötöben elhelyezésre kerülő hajókat és csónakokat a széltől és a hullámok káros hatásától.

Egyeztetés a borászokkal a Fehér út állapotáról

A fejlesztő cég vezetője és a borászok közti megbeszélésen elhangzott, hogy a Fehér utat a nagyberuházás befejezése után teljesen helyreállítják, így jobb állapotban lesz, mint a munkálatok megkezdése előtt volt.

Betűméret
Kontraszt