Hírek

Együttműködés a halakért

A fejlesztő cég, a kivitelező, illetve a Sopron és Vidéke Horgász Egyesület és mentő csapata együttműködésével került sor halmentésre a Rákos pataknál.

Javában tart a Fertő Part beruházás, amely kivitelezési munkái során nem régiben sor került az új zsilip építése miatti vízcsapolásra. A folyamatról a kivitelező cég értesítette a Sopron és Vidéke Horgász Egyesületet, így előre megtervezésre került a halak kimentése. Végül a konkrét eseményre március elején került sor, amikor is lecsapolás következtében a vízszint elérte azt a kritikus szintet, amikor is szükségessé vált a halmentés. Az Egyesület riadólánccal értesítette a mentő csapatát. Tagjai a helyszínre siettek és megkezdődött a folyamat, amely során többek között amurokat, kárászokat, pontyokat, harcsákat és süllőket is sikerült kimenteni.

A teljes folyamatról az Egyesület beszámolója az alábbi linken olvasható. Az akciót követően a horgászok köszönetet mondtak a beruházónak és a kivitelezőnek a sikeres együttműködésért, a rugalmas hozzáállásért és a segítő szándékért.

Képek forrása: horgasz-sopron.hu

Betűméret
Kontraszt