Sajtószoba

Fertő Part: új horgászhelyek

Jelentősen emelkedik a horgászhelyek száma a Fertő-parti beruházás eredményeként. A Rákos-patak mentén új partszakaszt alakítottak ki, egy zsilippel pedig megoldották a vízutánpótlást is. A fejlesztés azért is jelentős, mert az utóbbi években egyre többen horgásznak.

Kárpáti Béla, a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója mutatta meg a Fertő tavi vízitelepre bevezető út menti Rákos-patak partját a Sopron és Vidéke Horgász Egyesület új elnökének. A patakot kikotorták és a túlsó partját járhatóvá tették a Fertő-part beruházás részeként, így a horgászok a jövőben itt tudnak majd halat fogni.

– Nagyon fontos volt, hogy amikor a fejlesztés részeként itt elkészül a közlekedőút, illetve a kerékpáros gyalogút, akkor a túloldalon tudjanak a horgászok hódolni a hobbijuknak – mondta Kárpáti Béla. – Ezt már a korábbi elnökséggel egyeztettük, és a jelenlegi új vezetőség ugyanúgy partner a tárgyalásokban. A közös munka eredményeként elkészült a tereprendezés, ami egyébként kotrással is egybekötve valósult meg. Ennek az a lényege, hogy a csatornának a haleltartó képessége nagyságrendileg megnőtt, mert ez egy nagyon eliszaposodott csatorna volt, és most százharminc centiméter mélységű lett.

A térségi horgászegyesületekkel folyamatosan egyeztetettek a beruházás kezdete óta, ennek eredményeképpen történt meg a csatorna rendezése is, amelyet a horgászok kérésének megfelelően alakítottak ki.

A teljes cikk a Soproni Téma oldalán olvasható.

fotó: Filep István

Betűméret
Kontraszt